زندگینامه علّامه حاج ملا محمّدباقر بالک (مدرّس کردستانی) برگرفته از کتاب دیوان مدرس کردستانی ملا محمّدباقر بالک مریوان به اهتمام: محمدعارف مدرسی، چاپ اول، 1364در فضای مجازی پیام رسان بله کتابخانه ها معرفی و ارائه شد.
زندگینامه علّامه حاج ملا محمّدباقر بالک (مدرّس کردستانی) برگرفته از کتاب دیوان مدرس کردستانی ملا محمّدباقر بالک مریوان به اهتمام: محمدعارف مدرسی، چاپ اول، 1364در فضای مجازی پیام رسان بله کتابخانه ها به شرح ذیل معرفی و ارائه شد:
علامه حاج ملا محمّدباقر مدرس کردستانی متخلّص به «غریق» و مشهور به مدرّس بالک از بزرگ ترین علمای معاصر کورد است . در زیر شرح حال او را میخوانید: محمّدباقر فرزند حسین خان مشهور به «ئاغاگهوره» (آقابزرگ) است و در جد هشتم به خان احمدخان اردلان میرسد. مادرش فاطمه خانم دختر مرحوم ملا عبدالله از خانوادة شیخالإسلامیهای سنندج و همچنین عموزادة ملا لطفالله شیخ الإسلام بوده است. محمّدباقر در روز هیجدهم ماه شوّال سال1274هجری شمسی و 1316 هجری قمری در روستای «نزاز» واقع در پنجاه کیلومتری شهر سنندج متولد شده است. از همان ایّام کودکی به تحصیل پرداخته و قرآن را در مدّت سه ماه آموخته است و بعد از آن تا سن چهارده سالگی کتاب های اولیة حوزههای آن زمان را فراگرفته و سپس در مدّت هشت سال مجموعه علوم دینی را به اتمام رسانیده و از «ملا محمّد مولانا» پسر ملا عارف پسر مرحوم علامه ملا احمد نودشهای اجازة اِفتا و تدریس دریافت کرده است. آنگاه به قریه «چۆر» رفته و برای نخستین بار در آنجا سمت امام جماعت مسجد را بر عهده گرفته است و در مدّت اقامت شش ساله اش در روستای چۆر از کتابخانه و علمای خاندان سادات آنجا بهرة فراوانی برده است و پس از آن به روستای «بالک» مریوان نقل مکان کرده و تا پایان عمر (قریب 50 سال) در آنجا به تدریس و تألیف و خدمات دینی مشغول بوده است. ماموستا ملا باقر عالمی بزرگ و مشهور بوده و اکثر علمای مناطق کردستان نزد وی تلمّذ نموده و بیش از 300 طلبه از او اخذ اجازه کردهاند. علامه ملا باقر در مجموع 55 سال تدریس کرده (6 سال در چۆر و 49 سال در بالک) و بالغ بر 200 کتاب و مقاله از خود به یادگار گذاشته است. یکی از خصوصیات بارز علامه ملا باقر که زوایای زندگی ایشان را تحتالشعاع قرار داده بود عشق فراوان او به سرور عالم خاتم النبین حضرت رسول اکرم(ص)بوده است. علامه باقر که به “مدرّس کردستانی” شهرت داشت ؛ علاوه بر آنکه در علوم ظاهر به پایهای رسیده بود که عالمان، او را شافعی زمان مینامیدند، در علم باطن نیز مدارج بسیاری را طی کرده بود. این عالم و عارف بزرگ سرانجام و در سن 76 سالگی در روز جمعه 17/10/1350 هجری شمسی مطابق با 19 ذیقعدة 1392 هجری قمری در قریة بالک، دار فانی را وداع گفت و در همانجا به خاک سپرده شد. یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
ورود به سیستم
ارسال پیغام
نکته : شماره ثبت, شماره رکورد و یا هر داده ورودی که باعث بروز خطا شده است را در متن بازخورد ارسال نمایید.